O knjigopisu i knjigopiscima

Iz drugog kuta

Iz drugog kuta

Knjigopis (knjigu u obliku časopisa) Iz drugog kuta – put prema sretnijem društvu izdala je udruga Praksom do znanja, na 68 stranica u formatu A4 u 40.000 primjeraka. Knjiga je pisana zabavno-kritičkim tonom. Kroz crtice, dijaloge i opažanja, autorice Nada Čakar i Vlatka Sakar osvrću se na društveno-gospodarska kretanja i stanje u Hrvatskoj s aspekta onih čiji se kut gledanja rijetko čuje, a koji čine glavninu pokretačke snage Hrvatske:

  • poduzetnici i poduzetni građani,
  • marljivi, samozatajni dio populacije,
  • menadžment,
  • aktivna mladež,
  • aktivno građanstvo.

Svrha knjige je da je pročita/prelista/vidi što veći broj čitatelja a cilj da doprinese promociji vrijednosti kao što su rad, red, osobna i društvena odgovornost, marljivost, realnost, građanska aktivnost, građanski svjetonazor.

Tekstovi su obogaćeni mnogobrojnim karikaturama Zvonka Lennera.

Sadržaj i prvih 10-tak stranica možete pogledati i ovdje (PDF).

2 komentara to “O knjigopisu i knjigopiscima”

  1. Aleksandra Says:

    Poštovani,
    prije svega želim pohvaliti vaš časopis, redovito vas pratim i sviđa mi se način na koji razmišljate i iznosite svoje stavove.
    Inače sam studentica medicine i moram vam samo reći da nije u redu generalizirati i sve nas strpavati u isti koš.
    Pri tome mislim na završne riječi članka napisanog u “IZ DRUGOG KUTA”, iz 11.mj. na stranici 31. pod naslovom “Čekanje kod doktora” gdje ste naveli sljedeće: “Možda bi doktorima trebao jedan dobar tečaj ekonomije, realnosti i matematike, ali prije svega pristojnosti.”
    Moja primjedba ide na zadnji dio rečenice.
    Hvala!


Komentiraj