Sudar svjetova

Spojile se dvije tvrtke.

U jednoj se radi “po špagi”. U osam sati ujutro, pali se računalo, svi sjedaju i počinju raditi, a kava se pije usput. Ljudi su toliko zaokupljeni poslom da ne dižu glavu s računala. Telefon stalno zvoni, dinamično je. Tako radi i direktor. Imaju sjajne rezultate.

Doseli se k njima pripojena tvrtka sa svojim ljudima. Od osam do devet čitaju se novine, puši se i pije kava. Komentiraju se televizijske emisije i prepričavaju tračevi. Direktor je osoba koji sklapa poslove uz janjetinu do laktova. Skoro nikada ga nema u poduzeću. Financijska izvješća su im loša. Međutim, imaju određeni tržišni udio. Direktorica prve firme postala je komercijalni direktor. Vlasnik i direktor pripojene firme imenovan je direktorom Društva. Direktorova desna ruka, jedna službenica, znala je sve njegove tajne, sve poslovne transakcije koje nisu bile evidentirane ugovorima.

Vrlo brzo ostvaruje se golem operativni gubitak. Direktorica komercijale šalje izvještaje vlasniku i upozorava na nepravilnosti. Ništa se ne događa. Ona napusti poduzeće.

Nakon godinu dana, “brak” je razvrgnut.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: