Pazi s kime posluješ – arhitekt

Priča mi znanac kako je gradio kuću. Znao je da je glavno izabrati dobroga arhitekta, da o tome ovisi čitav projekt. A bojao ih se, znao je da su arhitekti umjetnici zalutali u grotlo administracije i praktičnog djelovanja i da se baš ne snalaze u praktičnom zadatku vođenja projekta. I sakupio čovjek devet ponuda, sve simpatični respektabilni arhitekti s mnogobrojnim referencama. Ne zna koga da izabere.

I napokon spas. Prijatelj preporuči s punom odgovornošću svojeg kolegu kojega “prati od fakultetskih klupa” i za kojega je čuo da je u redu. Bez razmišljanja, naš glavni lik angažira upravo tog arhitekta, ali – jao! Niti zna zakone, nit’ ima kapacitet napraviti izvedbeni projekt, niti pravovremeno upozori investitora na zamke. Ma, izludio naš lik s tim arhitektom. I kad mu je voda već došla do grla, javi se on supruzi svog prijatelja preporučioca kako bi se izjadao. A supruga ni pet ni šest : “Rekla sam Vladi da se ne miješa i ne daje preporuke. Pa taj (arhitekt) ne bi mogao niti poljoprivrednu zadrugu voditi, a kamoli arhitektonski biro. Moj je muž preporučio zmotanoga kao što je i sam zmotan.”

Pouka: Pazi tko ti daje preporuku, jer ljudi “njuše” sebi slične. Smotan će uvijek preporučiti smotanoga, glup glupoga, nepošten nepoštenog, muljator muljatora. Oni se jednostavno privlače. Stoga, pamet u glavu i oprezno s preporukama.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: