Diktator

Počujte jednu priču iz dva različita kuta gledanja.

Uleti direktorica prva u deset do osam ujutro u ured (po principu prva dolazi zadnja odlazi), svuče kaput, napravi kavu i u osam već radi punom parom, ne bi li ulovila sat vremena prije početka cjelodnevne gužve. I treba joj njena tajnica da natipka, pripremi, izvadi, nazove i još tisuću drugih stvari koje treba utrpati u taj jedan dragocjeni i neponovljivi  jutarnji sat. Ali Vesne nema iako joj je rečeno da joj radno vrijeme počinje u osam ujutro.

“Pa gdje je? Trebam je…” Zavapi managerica u sebi. I krene u potragu, dok dragocjene sekunde prvog jutarnjeg sata prolaze. I nađe svoju Vesnu. Ugodno zavaljena u stolac, okružena ostalim tajnicama puši, pije kavicu, čita novine i čavrlja.

Otškrinuvši vrata kuhinje s nelagodom, jasno da je menadžerica poremetila idilu. Kratko je prozborila, “Vesna, trebam te.” Vesna je, zakolutavši očima ugasila cigaretu, napola popijenu kavicu bacila u sudoper, zatvorila novine i nevoljko krenula na radno mjesto. A menadžerici neugodno. I nije prošlo dugo, a Vesna je prestala piti, pušiti, čitati i čavrljati od osam do devet. U osam je bila za svojim stolom ali mrgodna lica, dok je managerica zaradila epitet diktatora. Komentar suvišan.

Iz drugog kuta, Vesninog,  priča izgleda ovako:

”Uh, moram se požurit i u osam biti na poslu. Ona beštija od šefice mjeri mi svaku sekundu. Moram zadovoljiti formu i doći točno, ali mi furija neće pokvariti jutarnju kavicu i cigareticu s curkama, čitanje novina, a stignem se još i našminkati, možda danas svrati Marko. Ne razumijem te menadžere.

Moja šefica zna se već u osam pojaviti na poslu i nedugo zatim eto ti nje po mene u kuhinju. Svaki put unese nervozu i napetost, čim se pojavi na vratima. Ali, neću se igrati pa da direktno odbijem. Samo svojim gestama pokažem koji je gad da me tako rano i odmah tjera raditi. Ta zna se da se ujutro popije kavica, popuši cigareta, popriča s curkama. Diktatorica.” Komentar suvišan.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: