O Americi i nama

Slušam salve uvreda i vrijeđanja na račun američkog načina života, razmišljanja, obrazovanja. Ljudi kao da likuju što je u Americi kriza. Često čujem, pa čak  vezano i za “Twinse”: Neka im je, zaslužili su, i ‘Twinse’ i krizu!“ Ali, jednog dana čujem ja i malo drugačiju muziku i poslušam. Priča amerofil:

„I? Amerika upala u krizu. Pa što? Kako ušla, tako će i izaći. Ma što mi brinemo o Americi, brinimo mi o sebi! Jer za Ameriku se ne treba bojati, drug Kardelj tamo ne obitava. Drug Kardelj je prvenstveno počastio nas. Amerika je zemlja poduzetnih ljudi, niklih od robijaša. I kao takvi, nisu prezali od rizika, pa su se malo zaletjeli npr. s hipotekarnim kreditima. Malo rata, malo loših plasmana i eto krize. Pa i krize su dio ekonomskog života“.

Ekonomski život kroz stoljeća uvijek su pratila bolja i lošija vremena. Zato je bitno u dobrima ponašati se gospodarski, da bi u lošima bilo podnonšljivo. I kada loša vremena dođu, prihvatiti to kao jednu ekonomsku stvarnost. Amerika će izaći iz krize i opet će njeni poduzetni stanovnici (kupljeni sa drugih kontinenata ili iznikli na tlu Amerike) razvijati googleove, excele, wordove, microsofte i slične genijalne proizvode.

Brinimo se mi radije za sebe, jer mi smo zbog izuzetno izraženog “soc-čipa” te antipoduzetničkog kardeljevskog ozračja u lošoj situaciji, čak lošijoj negoli smo svjesni. Većina nije svjesna ekonomsko-društvene realnosti, građani nisu naviknuti da budu aktivni… A što je još gore, ova kriza koja nam je mogla biti prijateljica (da se počne igrati otvorenim kartama), zapravo lako može poslužiti za rehabilitaciju soc-komunističkih ideja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: