Menadžeri uništivači

Poduzetništvo i uspjeh

Poduzetništvo i uspjeh

U jednoj popularnoj ozbiljnoj televizijskoj informativnoj emisiji na temu kriznog menadžmenta i odgovornosti za krizu u kojoj se nalazimo, poduzetnicima iz prakse lekcije je dijelio nitko drugi no akademski teoretičar koji praksu nije već godinama okusio. Reakcije poduzetničkog miljea bile su ogorčene, i na izrečeno u emisiji i na izbor gostiju:

„Kako je ugodno s teoretičarskih pozicija iz udobnih fakultetskih fotelja lupati po praktičarima – managerima koji se bore sa tisuću dnevnih teškoća počevši od soc-čipa preko monopola i nejasnih, šumovitih propisa pa do pada izvoza tj. potražnje. I tko to lupa po njima? Nitko drugi nego najveći akademski teoretičar iz čije knjige od 200 i više stranica,  možeš izvući najviše jednu do dvije strane praktične vrijednosti. A pročitati moraš svih 200 i više strana. I takav, koji optereti čitača s 10 puta više teksta negoli treba, ‘soli’ managerima pamet. Da ti pamet stane.“

I još jedna genijalna postavka voditelja izrečena u veoma gledanoj emisiji: efikasni menadžeri (financijski i osobno) zapravo su uništivači sebe, okoline, porodice, zaposlenika i zajednice. Nemreš belivat da je to izrečeno u emisiji. Dakle, efikasni manageri koji paze na firmine resurse, svoje i tuđe vrijeme, uništivači su.

A oni drugi, ležerni, oni su pravi. Ležerni, koji kradu zaposlenicima njihova popodneva jer su neorganizirani, koji nagrađuju one koje ne treba. Oni, čije firme ne zarađuju dovoljno, pa ne isplaćuju plaće i dužni su na sve strane, ali pričaju lijepo i humano.  Zaista uvredljivo za društveno odgovoran dio poduzetničke populacije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: