Komunizam i drug Kardelj

Mentalitet prošlog sustava i 21. stoljeće

Mentalitet prošlog sustava i 21. stoljeće

Opće je poznata i dokazana činjenica da su sve zemlje svijeta u kojima su vladali komunisti, propale u posvemašnjem ekonomskom, društvenom, kulturnom i civilizacijskom rasulu. Društvo u kojemu je primitivizam državna religija, nema budućnosti. Osnovna postavka političkih odnosa u nas bila je ukidanje/istrebljenje građanske klase. Jedna od najtežih inkriminacija i redovitih političkih etiketa bila je „pripadnik trule građanske klase“.

Govorom u Splitu, Tito je svojevremeno konačno dao definiciju tzv. nepoštene inteligencije (što je poštena, zna se), a to je inteligencija koja gleda prema Zapadu. A posljedica je takvog višegodišnjeg političkog okruženja mentalitet kojeg se nikako ne možemo osloboditi i koji će još dugo biti kočnica razvoja i ulaska u EU, odnosno u europsko civilizirano društvo.

Drug Kardelj (začetnik i strateg samoupravljanja) i društvo, još uvijek sjede u glavama, ne samo tzv. širokih narodnih masa, nego i u glavama onih koji donose odluke i odlučuju o našoj budućnosti i budućnosti budućih generacija.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: