Tatin sin

Tatin sin

Tatin sin

Bio jednom jedan košarkaški klub zvan „Visoki“. Imali su trenera gosp. Trenija koji je klub doveo na zavidnu razinu. Talentirani mladi igrači trgali su se da budu primljeni u klub. Gospodin Treni je pažljivo birao igrače. Visoke, vitalne, marljive, pametne. Sakupio je ekipu u kojoj su gotovo svi igrači bili visoki preko dva metra. Klub je cvjetao. Ali gospodin Treni se odjednom razbolio. I vlasnik kluba jedva je dočekao priliku da umjesto Trenija dovede svog rođu Sockija.

I Socki počne raditi. Sockijev sin Niskić bio je za košarkaške pojmove veoma nizak, samo 185 cm, a nije baš bio ni marljiv, više je volio izlaziti, napiti se, pušiti i vozikati tatinim skupim autima, negoli rano leći i naporno trenirati cijeli dan. Ali silno je želio igrati u jednom dobrom, poznatom, renomiranom klubu. Biti košarkaš bilo je tih dana u Niskićevom šmirnkerskom društvu,  jako „in“. I tatica Socki popusti. Valjda mu je dobrobit vlastitoga sina važnija od nekih drugih stvari.

I Niskić dođe u klub. Da se još jako i trudio, išlo bi  nekako. Ali nizak i lijen, ubrzo je čitavoj ekipi počeo ići na živce. A morali su šutjeti. Kada se prvi od igrača, inače jedan od najboljih, pobunio, Socki ga je bez pardona izbacio iz prve postave i zamijenio jednim Niskićevim prijateljem istoga kalibra.

Ubrzo poslije toga, iz kluba je samoinicijativno otišao Dvometrić, drugi igrač po kvaliteti i visini. I njega je Socki zamijenio jednim poznatim, njemu odanim i lojalnim ali, u drugom klubu, zbog svoje prosječnosti zapostavljenim, igračem. I malo po malo, „zlatne“ dečke kluba zamijenili su neki drugi igrači. Igrači među kojima je napokon Niskić bio najbolji. Samo, klub je ispao iz prve, a ubrzo nakon toga i iz druge lige i na kraju… propao.

Jedan odgovor to “Tatin sin”


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: