Svoje dvorište čuvam, za tuđe nije me briga

Sjećam se jedne TV emisije i diskusije između  vlasnika diskoklubova i bivšeg ministra unutarnjih poslova o djeci maloljetnicima koja na užas svojih roditelja kasno izlaze i ostaju u diskoklubovima do u sitne sate. Pitanje je bilo zašto diskoklubovi moraju raditi tako kasno. Zašto se na ples ne bi išlo, recimo, od 20 do 23 sati. Zašto to mora biti od 24 sata nadalje?

Vlasnik diskokluba postavio je tezu da su za to krivi roditelji (a ne diskoklubovi otvoreni za maloljetnike do sitnih jutarnjih sati) te se počeo hvaliti kako je on svoju djecu odgojio na način da uopće nemaju potrebu ići u disko. Dobro je ministar tada odgovorio: “Možda ste Vi, gospodine  takav savršen roditelj ali većina nije i muku muči sa sustavom kasnog odlaska u disko. Takvima država može pomoći svojom regulativom.”

I zaista, kada je donesen zakon da maloljetnici ne mogu biti vani duže od 23 sati, svima je nama, nesavršenim roditeljima, laknulo. Nismo više trebali ispadati strogi, mogli smo se pozvati na sustav. A vlasnik diskoklubova svoje dvorište čuva, ali tuđe… Koje licemjerje.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: