Sindikati, radite li sve što treba?

Slušam znanca, dobrog poznavatelja sindikalne scene, kako se ljuti na sindikalne vođe. Zbori on: „Sindikati, kada ih slušam, pitam se, zar su toliko ograničeni da ne uviđaju realnost ili samo na populistički način sakupljaju bodove kod svog članstva.

Savjet za sindikate: umjesto da napadaju najpošteniji dio populacije – radine, marljive zaposlenike i poduzetnike od kojih živi čitavih četiri milijuna ljudi, zašto ne počnu pokretati sudske tužbe protiv sudionika mnogobrojnih korupcijskih i kriminalnih afera.

Sindikati, radite li sve što treba?

Sindikati, radite li sve što treba?

Koliko su akcija sindikati pokrenuli zbog izrazito negativne selekcije kadrova na ključnim mjestima po državnim firmama i u državnoj upravi? Koliko su puta sindikati reagirali na neadekvatne školske programe koji odgajaju hrpu teoretičara neupotrebljivih u praksi? A sve to umanjuje našu konkurentsku sposobnost i smanjuje kvalitetu života radnika jer ne zatvaraju se radna mjesta zato što je neki poduzetnik ‘zločest’.

Gospodarstvo zaostaje zbog lošeg sustava… Korupcija i kriminal glavni su problem, a ne moralnost ili nemoralnost pojedinih poduzetnika. Zanimala bi me sindikalna statistika. Sigurno je lakše deklaratorno rogoboriti i buniti se, nego poduzimati sustavne akcije protiv glavnih i velikih društvenih defekata.“

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s

%d bloggers like this: