Prvoklasni partijski kadar

Stečaj

Stečaj

Vrlo se često na TV-u intervjuirana je osoba koja se titulira kao naš ugledni ekonomist. Nedavno smo ga vidjeli kao savjetnika visokih državnih dužnosnika. Da su se mjerodavni potrudili proučiti  radnu biografiju tog uglednog stručnjaka, doznali bi da je kao visoko svjesni partijski kadar bio postavljen za direktora jedne velike tvornice koja je zbog njegovog izvanrednog upravljanja bolje reći vladanja, došla u situaciju golog opstanka.

Konzalting d.o.o.

Konzalting d.o.o.

Uskoro ga vidimo na mjestu direktora jedne financijske institucije koja je iz istih razloga, kao i tvornica došla u predstečajno stanje. Nakon toga, odlučuje se za financijsko poslovanje i osnova banku koja je uskoro dobila zabranu rada od HNB-a zbog niza propusta u poslovanju. Međutim, njegova reputacija uglednog ekonomiste ostala je neokrnjena i gledamo ga kako s TV ekrana energično dijeli lekcije svima i svakome s pozicija apsolutnog neprikosnovenog autoriteta.

Poduzetničke vještine

Poduzetničke vještine

Svaki, pa i neobrazovan čovjek zna da  prije nego što prihvatiš nečiji savjet, saznaš sve što možeš o čovjeku koji ti savjete dijeli. To je svojstveno tzv. malim poduzetnicima koji raspolažu vlastitim novcem i čuvaju svoje interese.

Veliki, koji ne raspolažu svojim kapitalom već raspolažu novcem poreznih obveznika, mogu si dozvoliti da im osobe bez ijedne stručne reference kroje sudbinu poduzeća, radnika a u krajnjoj liniji i države. Tragični trenuci naše gospodarske stvarnosti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: