Otac, majka i pet kćeri

Na jednog zaposlenika...

Na jednog zaposlenika...

Opet priča.

Bio jedan bračni par. Imali su pet kćeri. Obožavali su te svoje kćeri i nastojali im pružiti sve što djeca, kasnije mladi ljudi, žele, trebaju i imaju. Supruga, uz petero djece, jasno, nije radila. Odrastu kćeri, ne upišu fakultet, jer ići će raditi. Šalju molbe (tu i tamo pokoju), ali kamo god odu na razgovor, nigdje im nije dovoljno dobro.

I tako njih sedmero živjelo od plaće jednoga. Otac radio dvije smjene ne bi li prehranio brojnu obitelj, postajući sve mršaviji i u licu žući. A njegova ženska ekipa zahtijeva putovanja, doček Nove godine, auto, novu odjeću, ljetovanje. Kada ponestane novca, ekipa gunđajući, spuštenih noseva, hoda po kući predbacujući ocu, kada se u kasne sate vrati kući, kako je okrutan jer im ne da novce. A on nema. A one ne vjeruju, misle da ih skriva.

Kada su napokon uvidjele da novaca zaista nema, okrenule su priču i počele napadati oca da se nije pobrinuo da više zarađuje, da je sebičan, da se ne trudi dovoljno. I otac počne raditi i treću smjenu. Na kraju… zamislite sami. Dojadilo mu i nestao čovjek, odselio se ili umro, svejedno. Šest žena ostalo je samo. Računi su pristizali, smočnica i hladnjak se ispraznili.

Prodale su auto, vikendicu, na kraju i kuću. Djevojke su, a i majka, počele raditi. I tek su tada shvatile oca. Vučete li paralelu s 400.000 Hrvata koji hrane četiri i nešto milijuna ljudi? Ne? Jasno, u obitelji iz priče na jednog koji radi dolazilo je šest onih koji ne rade. Kod 400.000 Hrvata situacija je gora. Na jednoga koji zaista privređuje, dolazi deset koji žive na njegov račun.

A završetak? Sretan. Djevojke krenule u „lov“ na mladoženju. I uspjele. Sve se udale za vrijedne, požrtvovne, odgovorne, obiteljske ljude. I priča se nastavlja…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: