Majka država i iskrenost

Spašavaj se, tko...

Spašavaj se, tko...

Bolna stvarnost za mnoge jest da više nema socijalizma u kojemu je netko drugi, umjesto njih samih, donosio odluke, brinuo o sigurnosti, o društvenom standardu. Žrtva takve politike bile su demokratske slobode. Ali njih se tako i tako lako odričemo za komadić bijele tehnike. Dakle, više nema socijalizma, više nema velikog brata ili velike majke države koja će se pobrinuti za plaću, radno mjesto, vrtiće i koja će te lišiti tereta   rizika i osobne odgovornost. Prošla su ta vremena.

Majka država, iako uporno nastoji, ne uspijeva zakrpati sve veće rupe nerealnosti stanovništva ali ipak još nikada nije iznijela sve karte na stol te jasno i glasno rekla: “Ej, prošla su vremena velike mame države, sada ste odrasli ptići koji sami lete. Kako si prostrete, tako ćete leći, kakvu si juhu skuhate takvu ćete jesti. Ako pogriješite u izboru ili odluci, nisu moja ramena ta na kojima ćete plakati, nisam ja ta koja će sanirati posljedice“.

Stisnula nas...

Stisnula nas...

Još uvijek majka država glumi čarobnjaka koji je dužan imati i upotrebljavati čarobni štapić. Ne znam zašto glumi i ne demistificira narodu svoju ulogu. Prestanak glume bio bi u interesu sviju. A koji smisao od glume kada na kraju neuspješno odigraš ulogu. Deklaratorni populizam mase su već proniknule. Ako dakle, deklaratorni populizam, kojega još i razumijem, više ne prolazi, zar nije inteligentnije postati iskren. Zar iskrenost neće donijeti više bodova nego podgrijavanje iluzija, podržavanje kule od  karata?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: