Ako nema, nema

Često čujem genijalne izjave: „Neka država plati“. Koja država!? Čovječe, države nema, ona je prividna tvorevina koja samo administrira i raspodjeljuje novac prisilno konfisciran od bolje stojećih skupina na lošije stojeće skupine.

Još jedna istina: svako pravo košta. Sindikati traže svoja prava. Ali ta prava netko mora i platiti. Realnost je da možda naše stanovništvo nema te ekonomske snage da poplaća sva ta prava. I čemu onda rečenice kao “mi se odričemo ili ne odričemo” ako nema. Ako nema – nema i ne može nitko svojatati prava ili odricati se nečega čega nema. Ne možeš stvoriti iz neba, neće pasti sa drveta, ako nema nema. To je surova ekonomska stvarnost.

Deklaratorno krivo postavljeni obrambeni argumenti od nosioca vlasti samo odgađaju bolnu spoznaju. A zna se, ako si bolestan, bolje ti je to saznati ranije nego kasnije. Što ranije saznaš, to ćeš prije započeti s lječenjem. A najodgovorniji za razvoj svjesti našeg stanovništva – politčko-društveno-medijska elita, šuti ili krivim porukama podgrijava nerealne iluzije. Pa treba na sva zvona staviti da su ključni pokazatelji izuzetno loši – omjer radno-aktivnog i radno-neaktivnog stanovništva, pokrivenost uvoza izvozom, demografski trendovi.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: