Briga teoriju za praksu!

Briga teoriju za praksu!

Briga teoriju za praksu!

Poslali smo svojevremeno petu kolonu na konkurentsku edukaciju ekonomskog karaktera, da vidimo kako to drugi rade. I, jasno slajd po slajd, bez vježbi ili s minimumom vježbe. A kruna svega bilo je kada je predavačica, inače veoma cijenjena akademska teoretičarka, okićena titulama prof. dr. mr. sc., tupim licima sudionika važno izjavila „Ja vam dajem teoretski okvir, a vi morate sami naći način da to primijenite u praksi“. Koje ograničeno shvaćanje uloge edukacije. Još studente možeš „varati“ na taj način ali radne ljude koji žrtvuju čitav jedan dragocjeni dan svojeg pretrpanog rasporeda, ne! Njima dati teoriju kada oni žude za praksom, isto je kao umirućem od žeđi nuditi ćevape.

Iz drugog kuta:

Dođe naša prof. dr. sc. iz prethodnog paragrafa kući i požali se mužu: „Joj kakve sam danas slušatelje imala, sve neke kokoši, uopće nisu reagirale, tupa lica, uopće nisu mogle pratiti što predajem. Grozno, koji nivo. Al’ bila je jedna dosadna osa, koja je stalno nešto propitkivala, tražila matematička objašnjenja, primjere, razjašnjenja. Uh što je bila dosadna. Ali sveukupno, nivo slab, svakodnevan. Preuske su to osobe da bi razumjele veličinu teorije koju im predajem. Kome mi to moramo sve predavati. Grozno.“

Eto, tako neki (mnogi) akademski teoretičari misle o nama praktičarima, a žive od nas. A mi to prihvaćamo i prilazimo im sa strahopoštovanjem. Dosta toga, pokažimo akademskim teoretičarima gdje im je mjesto.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: